A avea stil

George G. Graham, proprietarul magazinelor George Graham Galleries spunea ca “Omul creeaza stilul; industria creeaza moda.”,  intelegand din marturia sa faptul ca stilul nu este dat de eticheta produselor purtate, de magazinul din care sunt cumparate, de pretul oferit pentru ele; stilul nu este determinat de  respectarea cu strictete a unor reguli scrise intr-un cod, cu atat mai mult cu cat nu exista nicio carte care sa invete cititorul avid de a cunoste, cum sa aiba stil, de la A la Z. 

In privinta stilului individual trebuie sa se tina cont de foarte multe aspecte: de aspectul fizic, de ocupatie, de personalitate, de temperament, de abilitati, de educatie. Stilul personal poate fi identificat abia dupa multiple incercari, realizand ceea ce se potriveste cel mai bine individului si nu unei categorii anume.  Stilul se poate defini sau cizela si prin comparatie: urmarindu-i pe ceilalti si vazand ce inseamna sa ai stil , sa te imbraci bine sau nu.

Tinuta trebuie sa fie alcatuita din elemente ce sunt in armonie unele cu altele, cu personalitatea purtatorului dar si cu mediul in care se afla. Trebuie sa se urmareasca atat culoarea, textura dar si modelul, liniile, ajungandu-se la asortari perfecte, la potriviri sau chiar la contraste pline de stil. Cand cineva are stil, se simte bine cu sine, cu hainele , cu accesoriile sale, nu se simte stingherit, incomodat sau ridicol; dimpotriva, si cel care il priveste se simte bine, placut impresionat.

Share Button

Leave a Response