ACCESORIILE

Accesoriile au drept scop exprimarea personalitatii persoanei care le poarta. Printre accesoriile purtate de barbati se numara: cureaua, palaria, sapca, batista, bretelele, butonii de manseta, clipsurile sau acele de cravata, colierele, bratarile, brelocurile, lanturile pentru blugi, cataramele, inelele. Acestea pot fi elegante, moderne, originale sau penibile. Unele dintre ele au devenit demodate dar in anumite contexte sunt recomandate deoarece dau stralucire si eleganta tinutei. Este cazul batistelor, a clipsurilor, a acelor pentru cravata.

Bretelele nu se poarta in acelasi timp cu o curea: ori curea, ori bretele. Bretelele sunt obligatorii la smoching si frac, iar daca se poata bretele trebuie cravata sau papion pentru a spori eleganta unei tinute clasice. La o tinuta de gala nu se poarta niciodata curea.Bretelele se pot purta si la tinute sport, atunci cand sunt special destinate unui astfel de context, dand un plus de stil unei tinute sterse..

Cureaua eleganta nu trebuie sa depaseasca 3.75 cm latime, lungimea trebuie sa fie suficienta pentru a fi incheiata la a doua gaura, astfel incat varful sa fie trecut prin prima gaica a pantalonilor, ea trebuie sa fie de o nuanta mai inchisa decat costumul. La o tinuta eleganta, catarama nu trebuie sa fie ostentativa, nu trebuie sa atraga atentia asupra burtii. In cazul tinutelor elegante, curelele pot fi late, de diverse culori, avand catarame din diferite materiale, de diverse modele.

Clipsurile si acele pentru cravata ar fi necesare deoarece nu este foarte comod sa stai la masa atunci cand iti atarna cravata. Astfel, in loc sa arunci cravata peste umar, sa o tii cu mana sau sa pui prosopul la gat, folosesti clipsul sau acul pentru cravata. Evident, asta se va intampla in cazul unei tinute ce presupune cravata, in ciuda faptului ca aceste accesorii par a fi demodate, ele sunt , de fapt, chiar folositoare.

Butonii de manseta par chiar ciudatenii pentru unii adolescenti de azi, ei fiind mult mai obisnuiti cu bratarile, colierele moderne potrivite tinutelor casual. Barbatii  care vor sa fie foarte eleganti vor purta butoni, poate chiar din metale pretioase, din onix, sidef, pietre pretioase.

Barbatii moderni ai zilelor noastre poarta frecvent tinute sport la care se accesorizeaza cu bratari din piele, din imitatie de piele, din cauciuc, din otel inoxidabil sau cupru, lanturi cu piele pentru blugi , inele de forme si modele fantezi, exotice, coliere din piele sau metale nepretioase cu pandantive simbolice, usor de schimbat.

 
Inel antistres din otel inoxidabil - Simbol tribal cod 020
 

Inel antistres din otel inoxidabil – Simbol tribal cod 020

Colier cu pandantiv din doua piese-Simbol solar/Amuleta Floare norocoasa cod 098

Colier cu pandantiv din doua piese-Simbol solar/Amuleta Floare norocoasa cod098

Aceste accesorii dau un plus de stil, de personalitate iar materialele din care sunt confectionate permit rularea lor, schimbarea lor in functie de context, de tinuta sau de stare.

Share Button

Leave a Response