Brelocuri

Despre sensurile cuvantului breloc, din DEX aflam urmatoarele detalii  “BRELÓC, brelocuri, s.n. Mică podoabă sau amuletă care se poartă atârnată la gât, la ceas sau la brăţară. – Din fr. breloque.” La noi s-a impamantenit doar sensul de mică podoabă sau amuletă care se poartă atârnată la cheie sau chei.

Brelocul poate fi confectionat dintr-o foarte mare diversitate de materiale, purtand sau nu simboluri. Este un accesoriu util pentru ca iti  aduna laolalta cheile pe care le folosesti si iti atrage atentia asupra locului unde acestea sunt(cheile se ratacesc de foarte multe ori).

Pe men-style.ro se pot gasi brelocuri moderne din os si otel inoxidabil sau sfoara, brelocuri ce au si rolul de amulete, talismane purtatoare de noroc:

Breloc din os tip simbol tribal cod 016  Breloc din os tip simbol tribal cod 038Breloc din os tip simbol tribal cod 108

Pe acelasi site se gasesc brelocuri in pereche ce se pot constitui in cadouri declaratie de dragoste pentru persoana iubita; aceste brelocuri sunt si purtatoare de simbolistica: masculin/feminin, refacerea unitatii prin intalnirea celor doi indragostiti.

Breloc din otel "Aripi de inger" cod 020 - doua pieseBreloc din otel "Cheia Dragostei" cod 018 - doua pieseBreloc din otel "Iepurasi" cod 001 - doua piese

Share Button

Leave a Response