Coliere cu placuta – stil militar

Militarii armatei americane purtau la gat coliere cu placute de identificare (dog tag) de forma unui dreptunghi rotunjit la colturi, ca un oval. Pe placuta se treceau date personale ale soldatului: nume, prenume, coduri diverse. La inceput se purta un singur colier cu placuta, apoi doua coliere identice: in cazul in care soldatul era doborat, unul era lasat la el, pentru identificare iar al doilea era luat de un tovaras pentru a nu i se pierde urma, pentru a fi dus familiei.

In cazul accesoriilor barbatesti, colierele stil militar au un mare succes deoarece imita modelul purtat in razboi de militarii combatanti. Placutele accesorii masculine au fost stilizate, au capatat noi si noi imagini, completari, insa forma traditionala a fost pastrata. Acest stil de colier este purtat aproape in exclusivitate de barbati tocmai pentru ca emana masculinitate si trimite cu gandul la curajosii soldati de pe front, loc in care rareori isi faceau loc femeile. Un exemplu de exceptie de la regula este rolul jucat de Demi Moore in “G.I. Jane”.

Colier cu doua piese: pandantiv Dear Star/ amuleta Ganja cod 043Colier cu doua piese: Promisiunea inimilor/Amuleta-glont cod 055Colier cu doua piese:Logo-Declaratie/Amuleta iubirii cod 064

Colierele din imaginile de mai sus, de pe men-style.ro, pe langa placuta stilizata pentru personalizare, au si cate o amuleta, obiect simbolic purtator de noroc. In loc de lant, acestea au un colier din cauciuc negru. Alte modele, mai clasice, imitand placutele militare, sunt cele din imaginile de mai jos, acestea avand colier lant din otel inoxidabil.

Colier gravat cu simbol grecesc cod 230Colier cu placuta -Omega, simbolul energiei cod 237Colier cu placuta gravata cu simbolul zodiacal-Pesti-cod 235

Cei care sunt mandri de propria masculinitate, care vor sa-si scoata in evidenta personalitatea, virilitatea vor purta cu placere astfel de coliere cu pandantiv in stil militar.

 

Share Button

Leave a Response