Stilul masculin

Multi barbati considera ca nu trebuie sa acorde prea multa atentie modului in care se imbraca si se accesorizeaza deoarece o astfel de atitudine ar fi mai mult feminina decat masculina.

Exista si barbati care acorda o foarte mare atentie tinutei, intrebandu-se mereu: daca dungile camasii se asorteaza cu pantalonul si cu sacoul, daca nasturii camasii ar trebui incheiati pana sus, daca trebuie sa poarte cravata sau nu, sau ce model sa fie cravata, daca tinuta este prea sport pentru birou, daca pantofii sport merg cu sacoul, daca bratarile de piele se potrivesc doar pe piele bronzata, daca unele coliere tin doar de o anumita varsta, daca lantul de blugi este doar pentru rockeri…

De foarte multe ori, barbatii recurg la sfaturile sotiilor, prietenelor, prietenilor sau se orienteaza dupa ultimele aparitii in privinta hainelor si accesoriilor de prin magazine. Astfel, sfaturile vanzatorilor din magazine devin, de multe ori, destrul de utile, mai ales ca acestia pot fi mai competenti in privinta obiectelor vestimentare sau accesoriilor pe care le vand. Ca o cutuma, barbatii considera prea putin important modul in care se imbraca, daca ar fi prea atenti, considerandu-se in pericolul de a fi efeminati.

Realitatea este ca suntem, barbati si femei, perceputi si dupa felul in care ne imbracam si ne accesorizam, vesmintele noastre nefiind lipsite de importanta. Putem fi perceputi ca ingrijiti sau neingrijiti, meticulosi sau neglijenti, snobi, moderni sau clasici, de succes, mediocri sau invinsi, conformisti, banali sau nonconformisti, originali, rebeli. Este adevarat ca prima impresie provenita din observarea exterioara poate fi una gresita, dar astfel de impresii sunt inevitabile.

Concluzia ar fi ca si barbatii ar trebui sa acorde atentie modului in care se imbraca si accesoriilor pe care le poarta. In socializare, primul impact asupra celor din jur tine de aspectul fizic, de tinuta, de atitudine, de vestimentatie si accesorii,  iar prima impresie despre cineva se schimba destul de greu.

Share Button

Leave a Response